martes, 9 de marzo de 2010

La rotació, un petit pas per aconseguir la sostenibilitat

Actualment l’objectiu del món de la comercialització és fer quan més productes millor sense pensar amb els perjudicis que pot causar al medi. En el sector alimentari això s’hi troba en grans quantitats ja que abunden els monocultius els quals són mantenits a base d’adobs i plaguicides per a una producció més gran alhora que barata.
Nosaltres sabem que això no es pot canviar d’un dia per l’altre ja que es necessita d’aquesta producció per a l’alimentació de tota la població però en horts els quals es tenen per a consum propi proposem que els adobs i plaguicides (o altres productes quimics semblants) pasin a segon pla i es posi de moda la rotació.

Que és la rotació? En que consisteix? Es una tècnica de conreu basada en l'alternança ordenada de diferents conreus en un mateix terreny, per tal d'obtenir el màxim rendiment i evitar, alhora, el guaret i l'esgotament del sòl. Desgraciadament la rotació de conreus ha passat a un lloc secundari a causa de l'evolució dels adobs i de la maquinària agrícola. Sabem que és molt més fàcil utilitzar els avenços actuals però perque no podem pensar un poc per la naturalesa i deixar de banda el nostre benefici personal? No ens donam conta que si no aturem, aquest benefici no haurà servit per res i es convertira en un gran problema per a les generacions futures? Si utilizeu aquesta tècnica sense utilitzar CAP producte nociu per el medi us assegurem que el que colligueu sortira molt més bo. Nosaltres ja ho esteim fent amb el nostre hort, ara us toca a vosaltres!

Aquí hos deixem un exemple de conreu utilitzant la tècnica de rotació:

  • 1r: Sense conreu.
  • 2n: Sègol sembrat a la tardor.
  • 3r: Patates plantades després de collir el sègol.
  • 4t: Trèvol de primer any (planta que dura més d'un any).
  • 5è: Trèvol de segon any.

Després d'aquest cinquè any es torna a començar la mateix rotació o se'n fa una de nova.

No hay comentarios:

Publicar un comentario